Thuisverpleging

Just another SeoBureau site

By - admin

Automatische defibrillators (AED’s)

 

AED-eenheden (of geautomatiseerde externe defibrillatoren) zijn levensreddende apparaten die elk jaar miljoenen levens besparen. Ze redden levens door handmatig een onbewuste persoon binnen enkele minuten te reanimeren, maar zijn geen vervanging voor de levensbesparende borstcompressies op zichzelf. Om deze reden weigeren veel verzekeringsmaatschappijen om de kosten van defibrillatoren te dekken. Als u echter als een groot percentage van de Amerikaanse bevolking bent, hebt u een AED gezien tijdens een medische procedure of thuis, en vraagt u zich af of u een AED-eenheid voor uw gebruik moet kopen. AED kopen? Kijk dan eens bij  aedmaster.nl

 Automatische defibrillators (AED’s)

Of je nu een AED hebt gezien tijdens een medische noodsituatie of je hebt jezelf thuis, het is belangrijk om precies te begrijpen hoe AED-eenheden werken. Het zijn eigenlijk elektronische hartarrestbeschermers die in uw borst aansluiten en onmiddellijk beginnen met werken. Ze beginnen met het geven van borstcompressies wanneer ze een abnormale piek in de bloeddruk detecteren. Zodra de piek in druk is verminderd, wordt het hart dan opnieuw opgestart, waardoor een hartaanval optreedt.

 

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten defibrillatoren op de markt. Een van de meest populaire is de Medic Sentinal Defibrillator, die klein genoeg is om in een zak te passen. Je brengt het gewoon op je persoon, wikkel er een deken omheen, en sla het uit onder je lichaam. Het begint automatisch te werken als je de tas unzipt. Er is geen behoefte aan een recept en Medical Sentinel Defibrillators is beschikbaar bij vele apotheken.

 

Een AED-eenheid voor thuisgebruik is iets geavanceerder dan het Medic Sentinal Model, wat betekent dat het ook duurder is. Het AED 3000-model, dat het meest geavanceerde model is, wordt daadwerkelijk aangedreven door het bezit van de patiënten in plaats van elektriciteit. Dit maakt de defibrillator veiliger voor thuisgebruik omdat het geen elektriciteit nodig heeft om te rennen. Dit is perfect voor ouderen of iemand met een pacemaker, omdat de AED-behoeften alleen in- en uitgeschakeld wordt.

 

Bij het kopen van een AED-defibrillator, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het een goede pasvorm is. Sommige eenheden zijn een beetje te groot en zwaar, waardoor ze moeilijk te transporteren zijn. Als u een voor een oudere persoon koopt, overweeg dan om er een te krijgen die gemakkelijk kan worden getransporteerd zonder riemen of leads. Deze modellen zijn ook veel rustiger, die ideaal is voor iemand met een hartaandoening of die het hart niet goed kan horen. Kies indien mogelijk een defibrillator die wordt geleverd met een ingebouwde cardiopulmonale reanimatie-inrichting, zodat het meteen kan werken wanneer een hartaanval of schok optreedt.

 

Zorg er ten slotte voor dat u een AED koopt  die wordt geleverd met een garantie. Hoewel het niet absoluut noodzakelijk is, zult u beter af zijn met een machine die eerder langer duurt. De meeste bedrijven die AED’s verkopen bieden een soort van uitgebreide garantie, of het nu slechts een paar dagen of een paar maanden is. Zoek naar een bedrijf dat een redelijke garantie biedt, omdat dit zorgt ervoor dat u blij zult zijn met uw defibrillatoren wanneer ze in gebruik zijn. U bent tenslotte degene die het moet gebruiken nadat de noodsituatie is geëindigd, dus u wilt een product dat de taak goed heeft gedaan.